Wie ben ik?

Ik ben Rembert Oldenboom, bouwjaar 1966, van oorsprong afkomstig van het mooie eiland Texel. Ik ben een IT allrounder die zich thuis voelt in IT rollen met raakvlakken als marketing, sales, support, organisatie en/of management. Dit is een brede rol die het me mogelijk maakt snel in te spelen op wensen binnen een organisatie en om IT uitdagingen te realiseren. Daarnaast maakt deze rol het me mogelijk om specialisten en externe partijen  in allerlei disciplines goed met elkaar samen te laten werken zonder dat hier meteen een Prince2 of ITIL projectmanager op losgelaten wordt. In deze rol heb ik bij verschillende middelgrote en kleine bedrijven gewerkt, projectmatig en in dienstverband.

Naast IT allrounder ben ik sinds '93 vrijwilliger in een organisatie die zich inzet voor kinderen en tieners die te maken hebben met rouw en verliesverwerking. Van deze organisatie - met zo'n 150 vrijwilligers en een zeer grote doelgroep - ben ik sinds begin 2016 de bestuursvoorzitter.

Op tienjarige leeftijd werd eind 1976 mijn interesse in de IT gewekt door een Telegraaf artikel over binaire getallen - de basis van ieder computersysteem. De aan St. Joost verbonden beeldend kunstenaar Jan Gladdines introduceerde me in de wereld van kunst en computers en al snel bouwden we beiden onze eigen computers.  Op mijn middelbare school maakte ik me succesvol sterk voor de aanschaf en inzet van computersystemen. In deze periode daarnaast via de kunstacademie veel geleerd over fotografie. Na de middelbare school ben ik terecht gekomen op de HTS Computertechniek te Enschede waarna de Universiteit te Utrecht volgde met een studie Psychologie. Hierna ben ik aan het werk gegaan in de IT en kwam ik al snel terecht in de wereld van kind en rouw.

Tegenwoordig ben ik woonachtig te Heemstede, samenwonend, en heb vier kinderen waarvan er twee al op kamers zijn. Ik ben in het bezit van een rijbewijs en een auto. Momenteel ben ik actief als zelfstandig ondernemer met ruimte voor nieuwe projecten. Werk in dienstverband is eveneens bespreekbaar. Daarnaast ben ik actief als vrijwilliger: als voorzitter, activiteiten-organisator, recreatief leider en ceremoniemeester. In mijn vrije tijd tennis ik, maak ik foto's en vind ik funsports als snowboarden en powerkiten leuk.

Een CV is op verzoek te ontvangen.

Floating Point

In 1997 ben ik als zelfstandige gestart en heb destijds gekozen voor een bedrijfsnaam met het oog op de toekomst. Nu, bijna twintig jaar later blijkt dat mijn eigen naam beter wordt onthouden dan mijn bedrijfsnaam. Ik ben niet van zins personeel aan te gaan nemen, noch om mijn bedrijfsvorm naar bijvoorbeeld een BV om te zetten. Ik laat ook geen mensen meer onder mijn naam werken. Mijn bedrijfsnaam heeft op dit moment weinig toegevoegde waarde waardoor ik mijn eigen naam meer zal gaan gebruiken - deze website is hier een eerste stap in. De bedrijfsnaam Floating Point handhaaf ik wel en zal nog altijd op bv. offertes en facturen worden vermeld.